Krkonošské kyselo

8. září 2014 v 14:32 | Skalák

Krkonošské kyselo


1/4 litru chlebového kvasu,hrst sušených hub, sůl, kmín, 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 vejce...vař.brambory...

Chlebový kvas předem omladíme vlažnou vodou a necháme přes noc. Druhý den dáme do slané vody vařit houby s kmínem, a když jsou měkké, přilejeme chlebový kvas a tím odvar zahustíme. Vše povaříme a omastíme drobně nakrájenou cibulkou, zpěněn...ou na másle. Zvlášt usmažíme na másle řídká vajíčka a přidáme do polévky. V některých oblastech se kyselo jí s brambory buď na loupačku, nebo zvlášť vařenými, nakrájenými na kostičky, které se přidají do hotového kysela. Můžeme zjemnit smetanou...


Přeji dobrou chuť...

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama